24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

25 Kasım 2021

24 Kasım Öğretmenler Günü B.A.İ.B.Ü. Kültür Merkezi Mavi Salonda yapılan etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Öğretim Görevlisi Buse Ustaoğlu, öğrencileri ile Öğretmen Marşını seslendirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen kutlama programında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Dekan Vekili Prof. Dr. Erkan Tekinarslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı konuşmalarını yaptılar.

Programa konuk olarak Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir katıldı. Prof. Özdemir, “Öğretmenlerin Sosyal Yeterliklerinin Geliştirilmesi” başlığı altındaki konuşmasında yürüttükleri Erasmus+ projesi kapsamında yapmış oldukları çalışmasından bahsetti. Prof. Özdemir, yaşam boyu öğrenme çerçevesinde öğretmenlerin mesleki ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi için sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri üzerine vurgu yaptı.

Programa katılan diğer konuk ise Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seray Altunöz oldu. Altunöz, öğretmenlik mesleğine başlama öyküsünü ve mesleki tecrübelerini öğretmen adayları ile paylaştı. Öğretmen adaylarına, mesleğe başladıklarında, öğrencilerine akademik bilgi aktarmanın yanı sıra öğrencilerini çok iyi tanıyarak onlara duygusal olarak da yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Altunöz, ayrıca öğretmenlik mesleğine başladığından bu yana gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası projelerle ilgili öğretmen adaylarına bilgiler aktardı.

Programın son bölümünde ise Olga Guseynova ve Zhanna Aktürk mandolin ve piyano resitali sundular. Sanatçıların dokuz eser canlandırdıkları resital, programa katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.