-->

İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri TED Üniversitesi'nde Toplantıya Katıldı

01 Temmuz 2019

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü, İngilizce öğretmen adayları ve öğretmen yetiştiricileri ile düzenleyecekleri toplantılardan ilkini, Türkiye’nin bir çok üniversitesinden katılan öğretmen adayları ile 21 Haziran 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdi.

Toplantının ev sahipliğini yapan Prof. Dr. Belgin Aydın, toplantının amacının, öğretmen yetiştirme sürecini, adayların programa seçilmesinden başlayarak üniversitede aldıkları eğitimlerini, programdaki öğretim elemanlarının değerlerlendirilmesini, atanma sürecini ve mesleki gelişimlerini de kapsayacak konu başlıkları altında bir bütün olarak ele almak ve gerçekleştirilen bu toplantının sonucunda, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini ilgililere rapor olarak iletmek olduğunu belirtti. Toplantıya üniversitemizi temsil etmek üzere Fakültemiz İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Gülcan Kamış ve Kerem Köse katıldı.

Bir hafta sonrasında da, yine öğretmen yetiştirme sürecinin değerlendirilmesi için akademisyenlerin davet edildiği toplantıya yine İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Sedat Akayoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Anıl Ş. Rakıcıoğlu Söylemez katıldı. Gerçekleşen tartışmalar sonucunda ise İngilizce öğretmeni yetiştirme sürecindeki sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir rapor hazırlanarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu ile paylaşılmasına karar verildi.