Fakültemize Kayıt Yaptırmış 1.Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

24 Eylül 2018

2018-2019 öğretim yılı Güz dönemi ders kayıtları sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir. Danışmanlarınızla koordineli bir şekilde ders kayıtlarınızı yapmanız gerekmektedir.

1. Bölüm web sayfasını açarak kendi anabilim dalınıza ait ders programını inceleyiniz. Bu programın 1. sınıfında (Yeni Program) yer alan dersleri ders kaydında bulunduğunuz gruba göre seçmeniz gerekmektedir.
  2. Yukarıdaki derslerin dışındaki tüm dersler fakülte ortak ders programında yer almaktadır. Bu derslerin her biri için 13 ile 19 adet arası grup bulunmaktadır. Kendi anabilim dalı programınızı da göz önünde bulundurarak istediğiniz herhangi bir gruptan çakışma olmayacak şekilde dersi seçmeniz mümkündür.

• Havuzdan seçilecek dersler (Bu derslerin her birinden -anabilim dalınıza göre- bir grup seçmeniz gerekmektedir.)
  1. Eğitime Giriş (Tüm anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  2. Eğitim Sosyolojisi (Sadece MAT, İNG, SINIF öğretmenliği ve RPD anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  3. Eğitim Felsefesi (Sadece BÖTE, FEN, OKL, TÜRKÇE ve RESİM-İŞ öğretmenliği anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  4. Eğitim Psikolojisi (Sadece ÖZEL, SOS ve MÜZİK öğretmenliği anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  5. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (Tüm anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  6. Yabancı Dil 1 (Tüm anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  7. Türk Dili 1 (Tüm anabilim dallarında bulunmaktadır.)
  8. Bilişim Teknolojileri (BÖTE hariç tüm anabilim dallarında bulunmaktadır.)

Örneğin;

“Ali Yandı”, İlköğretim Matematik Öğretmenliği’nin 1. sınıfına kayıt yaptıran bir öğrenci olsun. Öncelikle öğrencimiz “bys.ibu.edu.tr” adresinden kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yaparak (Şifre işlemleri için tıklayınız.) ders kayıt sayfasına girmesi gerekmektedir.

1. AŞAMA

Bölüm web sayfasındaki ders programını (1. Sınıf – Yeni Program) inceleyerek bu programda yer alan “Alan Eğitimi” derslerine sistem üzerinden kayıt yaptırması gerekmektedir. Ders programı incelendiğinde;

Salı                  08.30-10.20                Matematiğin Temelleri 1

Salı                  12.30-14.20                Analiz 1

Salı                  14.30-16.20                Matematik Tarihi

öğrencinin varsa atandığı gruba göre (danışman ya da bölüm sekreterinden grubunuzu öğrenebilirsiniz)  bu dersleri seçmesi gerekmektedir. Bu aşamada "Kaydet" ya da "Danışman Onayına Gönder" seçeneklerinin kullanılmaması gerekmektedir.

2. AŞAMA

Bu aşamada ise “Ortak Ders” grubunda yer alıp, öğrencinin alması gereken dersleri (anabilim dalınızın alması gereken ortak dersler yukarıdaki listede sunulmuştur.) aşağıda yer alan “Ortak Ders Programı”ndan belirlemesi gerekmektedir. Bu belirlemeyi yaparken seçeceği ortak derslerin Alan Eğitimi derslerinin -Salı günü konulmuş olması nedeniyle- Salı günü olmamasına ve diğer seçtiği ortak derslerle çakışmamasına dikkat etmesi gerekmektedir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliğinin alması gereken alan dersi hariç ortak dersleri aşağıdadır.

1. Eğitime Giriş                                  1. Grup Pazartesi         08.30-10.20
  2. Eğitim Sosyolojisi                           5. Grup Pazartesi         10.30-12.20
  3. Bilişim Teknolojileri                       12. Grup Pazartesi         14.30-17.20
  4. Türk Dili 1                                    10. Grup Perşembe       08.30-11.20
  5. Yabancı Dil 1                                10. Grup Perşembe       12.30-14.20
  6. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1   12. Grup Perşembe       15.30-17.20

şeklinde bir program yaptığında hem “Alan Eğitimi” (Salı günü olan) dersleri ile bir çakışma yaşamayacak hem de ortak dersleri kendi içinde çakışmamış olacaktır. Bu aşama da tamamlandıktan sonra kayıt ve danışman onayına gönderme işlemlerini yapmanız gerekmektedir.

* Ders kayıtları sonrasında mutlaka danışmanınızın ofisine giderek yaptığınız kayıt işlemini kontrol ettirmeniz ve ders kayıtlarınızı onaylatmanız gerekmektedir.