Örgün Formasyon 2023-2024 Bahar Dönemi Ders Programı

08 Şubat 2024 Perşembe

Üniversite Senatomuzun 06.02.2023 tarih ve 2023/20 sayılı Senato Kararında uygulama esaslarının belirlendiği üzere öğretmen yetiştiren fakülteler dışındaki öğretmenlik alanlarını içeren diploma programlarının 3’ünci yarıyılından başlayarak 8’inci yarı yılına kadar “Pedagojik Formasyon Seçmeli Dersi” başlığı altında aşağıdaki 40 AKTS’ lik dersler okutulmaktadır.

Dersin Adı   T U K    AKTS  Yarıyıl
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme        3 0 3 4 3
Eğitim Giriş 3 0 3 4 3
Öğretim İlke ve Yöntemleri 3 0 3 4 4
Sınıf Yönetimi    2 0 2 3 4
Eğitim Psikolojisi    3 0 3 4 5
Özel Öğretim Yöntemleri     3 0 3 4 5
Rehberlik ve Özel Eğitim 3 0 3 4 6
Öğretim Teknolojileri 2 0 2 3 6
Öğretmenlik Uygulaması  1 8 5 10 7-8

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde Pedagojik Formasyon Seçmeli Dersleri uzaktan eğitim yoluyla aşağıda yer alan program dahilinde yürütülecektir. Bu dönem Öğretim İlke ve Yöntemleri ve Sınıf Yönetimi dersleri okutulacaktır. Bu derslerin her biri 6 grup olarak açılmıştır.

Programınıza uygun dersi ve grubunu seçerek ders kaydı esnasında danışman onayına göndermeniz ve danışmanınızın seçtiğiniz dersi ve grubu onaylaması gerekmektedir. Grupların kontenjanları 105 kişi olarak belirlenmiş olup ders kaydı esnasında kontenjan artırımına gidilmeyecektir. Ayrıca kendi lisans programındaki çakışmalara göre Pedagojik Formasyon Seçmeli Ders Programı değiştirilmeyecektir.

Mağduriyet yaşanmaması için ders kaydının doğru bir şekilde yapılması ve sürecin takibinin danışmanlar üzerinden yapılması gerekmektedir. Eğitim Fakültesi açılan derslerin öğrenci sayılarının belirlenmesi ile derslerin hafta içi ya da hafta sonu yürütülmesi, derslerin yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi ve öğretim elemanı görevlendirilmesine ilişkin işlemlerden sorumludur. Bu nedenle ders kayıt işlemleri sürecinde yaşadığınız sorunlar için öncelikle danışman öğretim elemanları, bölümünüzün ve dekanlığınızın yetkilileri ile iletişime geçiniz.

Örgün Formasyon Ders Programı