F​akültemizde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğrencilerine Bilim Dolu Bir Deneyim Sunuldu

18 Nisan 2024 Perşembe

Bolu Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan gelen heyecan dolu öğrenciler, Fakültemizde unutulmaz bir bilim serüvenine katıldılar. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz ve Genç Eğitimciler Topluluğu'na üye olan öğretmen adaylarımızın rehberliğinde gerçekleşen etkinlik, çocuklara bilimin büyüleyici dünyasını keşfetme fırsatı verdi.

İki günlük etkinlik boyunca, öğrencilerimiz laboratuvarlarımızda farklı alanlarda çeşitli deneyler gerçekleştirerek teorik bilgilerini pratiğe döktüler. Ancak bu deneyler sadece bilimsel bilgiyi pekiştirmekle kalmadı, aynı zamanda öğrencilerin problem çözme yeteneklerini, takım çalışması becerilerini ve yaratıcılıklarını da geliştirdi.

Etkinlik sonrasında, öğrencilerimizin yüzlerindeki gülümseme ve gözlerindeki merak, yaşadıkları deneyimin etkisini açıkça gösteriyordu. Okul dışı etkinliklerin, öğrencilerimizin sadece akademik bilgilerini değil, aynı zamanda vizyonlarını da genişlettiği ve bilgilerini gerçek dünya uygulamalarıyla buluşturarak onları daha donanımlı bireyler haline getirdiği açıkça görüldü.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin eğitimindeki önemine dikkat çekmek önemlidir. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk ve benzer etkinliklerin devamını dileriz. Eğitim, sadece sınıf duvarları arasında değil, gerçek deneyimlerle şekillenir ve bizler de bu deneyimleri öğrencilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz.