Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı HAKYOLOĞLU'nun geliştirdiği "Müzik Aletlerinin Yapımında Kullanılan Bir Yapıştırıcı ve Üretim Yöntemi" başlıklı buluş Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanmıştır.

Buluşta, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müzik Öğretmeni Ayseli ŞİŞLİ araştırmacı olarak görev almıştır.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) tarafından yapılan başvuru 21 Eylül 2015 tarihi itibariyle kabul edilmiştir.

TR 2013 06692 B numaralı patent, su ve kemik tutkalının karıştırılması, karışımın ısıtılması, boraksın eklenmesi, toplam karışımın karıştırılarak ısıtılması adımlarını içeren ve ağaç malzeme içeren tüm müzik aletlerinde kullanılabilen parçaların birbirine yapıştırılmasını sağlayan ve bunun sonunda aletin ses kalitesini yükselten bir yapıştırıcı ve üretim yöntemi ile ilgilidir.

Müzik aletlerinin aşınma, bakteriyel bozulma ve ömürlerinin kısalmasını önlemektedir. Özellikle tuşe, burgu ve sürtünen yüzeylerde sürtünmeyi sıfıra indiren bir artı değer katmaktadır.

Bu patentin 21 Eylül 2015 tarihinden itibaren 7 yıl korunma süresi vardır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Eğitim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı