26 Nisan 2014 günü Necip Fazıl Kısakürek sergi salonunda açılan Çocuk Sanat Atölyeleri Resim ve Seramik sergisinin açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Selahattin Yılmaz Müzik Eğitimcileri Derneğinin öncülüğünde başlatılan Çocuk Sanat Atölyeleri çalışmalarının Bolu ile birlikte beş ilde sürdürüldüğünü belirtti. Sanatın bireyin çok yönlü eğitiminin aracı olduğunu belirten Yılmaz; kişilik gelişiminin de bir aracı olduğunu vurguladı. Projenin Görsel sanatlar danışmanlığını yürüttüğünü belirten Yılmaz; geçen yıl altı okulda yaklaşık 200 dezavantajlı öğrenciyle başlatılan Resim ve Seramik kuslarında  bu yıl 7 Görsel sanatlar öğretmeni ve 7 öğretmen adayıyla 375 öğrenciye hizmet verildiğini, yaklaşık 300 ilk ve ortaokul öğrencisinin sıra beklediğini belirtti.

Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, MÜZED Başkanı Prof. Suna Çevik ve Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram'ın açılıçını yaptığı resim ve seramik sergisi büyük ilgi gördü.

Sergi sonrası korolar şenliğine geçildi. İlk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 13 okul korosunun yarıştığı 1. Korolar Şenliği Ebru Seyok yönetimindeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrecilerinin seslendirdiği üç parça ile sona erdi.  Vali yardımcısı Eru, Çevik, Çavuşoğlu ve Erbayram'la birlikte koroları sonuna kadar izleyen Bahar emeği geçenlere verilen teşekkür belgesi seramonisine de katıldı.

Çocuk Sanat Atölteleri Projesi Nedir?

Müzik Eğitimcileri Derneğinin başlattığı, (MÜZED) - Üniversite işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan Çocuk Sanat Atölteleri Projesi uygulandığı kentin olanakları ölçüsünde; çocuk korosu, bireysel çalgı, Orff çalgıları, beden müziği, oyun ve dans ile drama ve görsel sanatlar eğitimini kapsamaktadır.

“Sosyal sorumluluk ve gönüllülük anlayışını  benimseyen müzik/ sanat eğitimcilerinin, hizmet içi seminerlere katılımları sonucunda, alan uzmanlarının rehberliğinde el ele ve gönül birliği içinde yürütülen bu proje ile çocuklarımızın katılımcı, girişimci, özgüvenli, kendini ifade edebilen, paylaşan ve estetik değer yargıları gelişmiş bireyler olarak topluma katkıda bulunacaklarına inanılmaktadır.”

Ankara, Çankırı, Bolu, Balıkesir, Afyonkarahisar'da hayata geçirilen Çocuk Sanat Atölyeleri Bolu'da kurumsallaşma düzeyindedir. MÜZED, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ve Bağışçılar Vakfının ortak olduğu projeye 1012-2013 Eğitim Öğretim yılında başlanmıştır. İl temsilciliğini Prof. Dr. Uğur Alpagut'un, Müzik eğitimi danışmanlıklarını Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Doç. Dr. Dolunay Barış,   Doç. Dr. Serkan Ece,  Yar. Doç. Sadık Yöndem, Öğr. Gör. Dr. Muhip Şanal, Öğr. Gör. Mine Devrim Mumcu Arsal; Görsel Sanatlar Eğitimi danışmanlıklarının Doç. Mahmut Öztürk ve  Öğr. Gör. Selahatin Yılmaz, İl Koordinatörlüğünü Güzel Sanatlar Müdürü Haşmettin Kibar, Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri Müjde Sarızözen Doğan ve Dr. Elif Mamur Yılmaz'ın yürüttüğü proje İnkılap, Mevlana, Canip Baysal, 60.Yıl, 100. Yıl, Köroğlu İlk ve Ortaokullarıyla Sarıcalar Özel Eğitim İş Okulunda uygulanmaktadır. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Müzik alanında Çocuk koroları, Bireysel çalgı ve Orf çalgıları ekinlikleri, Görsel sanatlar alanında Resim ve Seramik etkinliklerini içeren projede 301  bireysel çalgı, orff ve  koro öğrencisi , 375 Görsel Sanatlar (Resim ve Seramik) öğrencisine hizmet verilmiştir.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Eğitim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı