Türkiye'de ilk kez engelli bireylerin özel eğitim almalarını sağlayan ve bu eğitimi yaygınlaştıran bilim adamı Doç. Dr. Mitat Enç anısına Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nce düzenlenen 23. Ulusal Özel Eğitim Kongresi sona erdi. Kongrede; Ankara, Dokuz Eylül, Uludağ, Anadolu, Gazi, Selçuk, Marmara gibi pek çok üniversiteden yaklaşık 500 bilim insanı ve araştırmacı engelli bireylerin eğitimi konusunda bilgi verdi.

AİBÜ Kongre Merkezi'nde başlayan ve 3 gün süren Özel Eğitim Kongresi'nin açılışına Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanı (EFDEK) ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre kapsamında “Öğretmen Yetiştirme ve İstihdamı” paneli ve “Özel Eğitimde Yeni Yöntemler ve Teknolojik Çalışmalar” konferansı ile çalıştaylar ve sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirildi. “Otizm, Üstün Zekalılar, Özel Eğitim Öğretmenleri, İşitme Yetersizliği, Teknoloji Kullanımı, Özel Eğitim, Zihinsel Yetersizlik, Aile Eğitimi, Özel Eğitim Kurumları, Öğretmen Adayları ve Okul Öncesinde Kaynaştırma” gibi temalarda 180 sözlü ve 63 poster bildiri sunuldu.

Bilimsel etkinliklerin yanı sıra kokteyl, gala yemeği, gezi ve piknik gibi sosyal etkinliklerle de süslenen kongreye katılanlar çok güzel bir kongre ve dolu dolu bir 4 gün geçirdiklerini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Ayrıca kongreye 1000’i aşkın kişinin katılımıyla bir ilk yaşanarak katılımcı rekoru kırıldı.

Kapanış oturumunda kongrede sunulan bildirilerin sayısal analizlerinin sunumunun ardından kongrenin çok başarılı geçtiği ve 2014 yılında gerçekleştirilecek olan kongreye Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı bilgisi verildi. Abant gezisi ve pikniğin ardından kongre, 2 Kasım Cumartesi günü sona erdi.

Ulusal Özel Eğitim Kongresi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Eğitim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı