1997 yılında yurt çapında Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması ile birlikte Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümleri  Eğitim Fakülteleri bünyesinde kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde BÖTE bölümü 2004-2005 öğretim yılında lisans düzeyinde öğrenci almaya başlamış ve 2009 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinin temel amaçlarından biri çağdaş ve modern eğitim kurumlarının teknolojik ihtiyaçlarını dikkate alarak yeni bilgi ve becerilerle donanık bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenleri yetiştirmektir.

Laboratuvarlar

Bölümümüzde 2 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarın her birinde 50 adet bilgisayar ve 1 adet projeksiyon cihazı bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızın birinde etkileşimli tahta mevcuttur. Ayrıca fakültemizde 2 adet bilgisayar laboratuvarı daha bulunmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda bu laboratuvarlar da bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından kullanılabilmektedir.  Ayrıca bütün laboratuvarlarda kablolu ve kablosuz ağ bağlantısı bulunmaktadır.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Eğitim Fakültesi © 2017 Sayfa Başı