Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı öğrencileri 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında uzaktan eğitim derslerine giriş için aşağıdaki linki kullanacaklardır.

ibuzem.ibu.edu.tr

Örnek Durum: Pedagojik Formasyon Öğrencisinin kimlik numarası TC: 12345678901 olsun.

Kullanıcı Adı:     pf12345678901

Şifre          :      12345678901

şeklinde sisteme giriş yapılabilecektir. Sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizin güncellenmesi istenecektir. Şifreniz değişip sisteme giriş yaptıktan sonra ilk işiniz profil bilgilerinizden e-posta adresinizi güncellemek olmalıdır. Ayrıca boyutu 1 mb'ı geçmeyen ve an az 50 x 50 piksellik bir fotoğrafınızı (.jpg, .png veya .gif uzantılı) sisteme profil kısmından yükleyebilirsiniz.

* Sistem ile ilgili kullanım kılavuzu için tıklayınız.

* AİBÜ öğrencileri Lisans dersleri için kullandıkları uzaktan eğitim kullanıcı adı ve şifreleri ile Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Uzaktan Eğitim derslerine katılamayacaklardır. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika programına AİBÜ den katılan öğrencilerin de "Örnek Durum"da anlatıldığı şekilde sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

* Windows işletim sistemli bilgisayarlarda istenilen web tarayıcısı kullanılabilmektedir (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera vb.). Fakat Internet Explorer web tarayıcısının kullanımı önerilmektedir (Sistemin Java tabanlı olması nedeniyle diğer tarayıcılarda özellikle ekran paylaşımı konusunda sorunlar yaşanmaktadır.)

* Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda istenilen web tarayıcısı kullanılabilmektedir (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari vb.).

Mobil Uygulamalar (Sadece mobil cihazlar için kullanılacaktır. Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarınızdan    ibuzem.ibu.edu.tr      adresini kullanarak sisteme giriş yapılmaktadır):

Cep telefonu, tablet vb. mobil cihazlardan derslere katılım için aşağıdaki uygulamaların her ikisini birden mobil cihazınıza kurmanız gerekmektedir. Bu programlar canlı ders katılımına olanak vermektedir. Arşivden izleme şansı bulunmamaktadır. Arşivden ders izlenmek istendiğinde masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlardan ibuzem.ibu.edu.tr adresinden giriş yapılması gerekmektedir.

"ALMS"               (Apple Store - Google Play)

"Perculus 2"        (Apple Store - Google Play)

Kurulumlar yapıldıktan sonra ilgili dersin başlangıç saatinde ALMS uygulaması çalıştırılacak, ilgili dersteki sanal sınıf oturumuna tıklanarak canlı derse bağlanılacaktır. Bu işlem için Perculus uygulamasının mobil cihazınzda kurulu olması gerekmektedir. ALMS uygulamasını çalıştırdığınızda bu uygulama otomatik olarak arka planda Perculus uygulamasını çalıştıracaktır. Öğrencilerimizin Perculus uygulamasını kurmak dışında bu uygulama ile herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

* ALMS uygulamasını çalıştırdıktan sonra karşınıza "Kurumunu Bul" uyarısı gelecektir. Arama kısmına Abant İzzet Baysal Üniversitesi yazıp üzerine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekranda kullanıcı adı ve şifreleriniz girerek derslerinize katılım sağlayabilirsiniz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Eğitim Fakültesi © 2018 Sayfa Başı