Uzaktan Eğitim Derslerine Bağlantı

31 Ekim 2021

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı öğrencileri 2021-2022 akademik yılı güz döneminde uzaktan eğitim yoluyla yürütülecek derslere, öğrenciler için oluşturulan Microsoft Teams kullanıcı hesapları ve uzaktan eğitim yönetim sisteminde (İBUZEM) ilgili ders sayfaları üzerinden paylaşılacak canlı ders bağlantıları aracılığı ile katılacaklardır.

Uzaktan Eğitim Yönetim Sistemine Giriş için ibuzem.ibu.edu.tr

Pedagojik Formasyon Öğrencileri için;

Kullanıcı Adı:

PF ile başlayan öğrenci numarası

Parola:

TC Kimlik numarası

Yukarıdaki bilgiler ile sisteme giriş yaptıktan sonra parolanızı güncellemeniz gerekmektedir. Parolanızı değişip sisteme giriş yaptıktan sonra ilk işiniz profil bilgilerinizden e-posta adresinizi güncellemek olmalıdır. Ayrıca boyutu 1 mb'ı geçmeyen ve an az 50 x 50 piksellik bir fotoğrafınızı (.jpg, .png veya .gif uzantılı) sisteme profil kısmından yükleyebilirsiniz.

* Sistem ile ilgili kullanım kılavuzu için tıklayınız.

* BAİBÜ öğrencileri lisansüstü dersleri için kullandıkları uzaktan eğitim kullanıcı adı ve şifreleri ile Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Uzaktan Eğitim derslerine katılamayacaklardır.

* Windows işletim sistemli bilgisayarlarda istenilen web tarayıcısı kullanılabilmektedir (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera vb.). Fakat Internet Explorer web tarayıcısının kullanımı önerilmektedir (Sistemin Java tabanlı olması nedeniyle diğer tarayıcılarda özellikle ekran paylaşımı konusunda sorunlar yaşanmaktadır.)

* Macintosh işletim sistemli bilgisayarlarda istenilen web tarayıcısı kullanılabilmektedir (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari vb.).

Mobil Uygulamalar (Sadece mobil cihazlar için kullanılacaktır. Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarınızdan    ibuzem.ibu.edu.tr      adresini kullanarak sisteme giriş yapılmaktadır):

Cep telefonu, tablet vb. mobil cihazlardan DERSLERİM sayfasından paylaşılan etkinliklere katılım için aşağıdaki uygulamayı mobil cihazınıza kurmanız gerekmektedir. Mobil cihazınızda MS Teams uygulamasının da yüklü olması durumunda Canlı ders bağlantısına tıklayarak derslere katılım sağlayabilirsiniz.

"ALMS"            (Apple Store - Google Play)

"MS Teams"      (Apple Store - Google Play)

Kurulumlar yapıldıktan sonra ilgili dersin başlangıç saatinden önce ALMS uygulaması çalıştırılacak, ilgili dersteki canlı ders bağlantısına tıklayarak katılabileceksiniz.

* ALMS uygulamasını çalıştırdıktan sonra karşınıza "Kurumunu Bul" uyarısı gelecektir. Arama kısmına Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi yazıp üzerine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekranda kullanıcı adı ve şifreleriniz girerek derslerinize katılım sağlayabilirsiniz.