2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğrencileri Öğretmenlik Uygulaması Dersi

28 Eylül 2019

GÜNCELLEME 2 (Özellikle Türk Dili gruplarında kayıt sildirmeler nedeniyle değişiklikler bulunmaktadır.)

NOTLAR:

1- Uygulama okullarının ve uygulama öğretmenlerinin listesi ektedir.

2- Öğrencilerimizin listeyi incelemeleri ve varsa listede ismi olmayan öğrencilerimizin formasyon birimine müracaat etmesi gerekmektedir.

3- Ders öğretim elemanınız önümüzdeki hafta içi belli olacaktır. 5 Ekim 2019 tarihinde dersin öğretim elemanı ders saatinde uygulama ile ilgili bilgileri sunacaktır. Ders gününüzü öğretim elemanı-öğretmen-müdür-öğrenci koordinesinde belirlemeniz gerekmektedir. Dersin öğretim elemanı gerekli bilgileri 5 Ekim tarihinde sunacaktır.

4- Öğretmenlik uygulaması 7 Ekim 2019-11 Ekim 2019 haftasında başlayacak ve 30 Aralık 2019-4 Ocak 2020 haftasında sonlanacaktır. Uygulama12 hafta sürecektir (18-22 Kasım haftası MEB ara dönem tatili olacaktır).

5- Her bir öğrencimiz MEBBİS sistemine işlenecektir. Bu nedenle devam durumları sistem üzerinden MEB tarafından kontrol edilecektir. 12 hafta boyunca 6 saat üzerinden 72 saat devam zorunludur.

6- Mazeret üzerine gidemediğiniz hafta olur ise mazeret belgenizle birlikte uygulamaya gittiğiniz okulunuza başvurmanız gerekmektedir. Mazeretinizin kabul edilmesi durumunda telafi yapabilmektesiniz.

Örnek Durum (MEBBİS sisteminin mevcuthaline göre-Değişiklikler olursa buradan bilgilendirileceksiniz);

4. hafta sağlık sorunu nedeniyle öğretmenlik uygulamasına devam edemeyen "Ali Kuşçu" isimli öğrencimiz mazeretinin kabul edilmesi durumunda 5. hafta "10 saat" ve 6. hafta "8 saat" uygulamaya katılarak (okulla koordineli şekilde başka herhangi 2 haftada da tamamlanabilir.) mazeretli olduğu haftanın uygulamasını yapmış sayılacaktır ve bu bilgiler MEBBİS sistemine bu şekilde işlenecektir.